Psychotherapie

 

Therapie begint vanuit de vraag van de cliënt of het gezin, die in een bepaalde fase aanvoelt dat er begeleiding nodig is.

Ons pad loopt niet altijd even vlak of rechtlijnig, soms zijn er obstakels. Wanneer de druk te groot wordt, krijg je het gevoel dat je er niet alleen meer uitgeraakt. Samen kunnen we dan, stap voor stap, jullie pad verkennen. We gaan op weg om bepaalde gevoelens te verwerken of moeilijkheden anders aan te pakken. In dit proces staan zowel luisteren naar jou en je omgeving als dialoog centraal.

Het is een ontmoeten tussen jou/jullie, met je unieke kaart, en de therapeut, die vanuit zijn/haar opleiding een kompas heeft om samen de weg af te leggen.

Therapie kan helpen om belemmeringen beter in te schatten en te verhelpen, om terug te steunen op je mogelijkheden en te geloven in je positieve krachten.

KINDEREN / JONGEREN

Soms zit je kind een tijd niet goed (meer) in zijn vel en maak je je als ouder zorgen. Soms heb je er als ouder al van alles aan gedaan en kom je er niet alleen uit.

Lees meer

VOLWASSENEN

We starten de begeleiding met een intakegesprek. Hierin maak je kennis met de therapeut, gaan we op zoek naar je doelstellingen en verwachtingen en . . .

Lees meer

GEZINSTHERAPIE

Binnen de gezinstherapie vertrekken we vanuit het idee dat gezinsleden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als het met één gezinslid minder goed gaat, . . . 

Lees meer

KOPPELTHERAPIE

Relatietherapie met twee therapeuten

Heb je het gevoel dat jullie relatie vastloopt, jullie relatie toe is aan verdieping of een nieuwe zingeving, jullie . . . 

 

Lees meer